Επίσκεψη Γιώτας Πούλου στις Δομές της Ειδικής Αγωγής της Λιβαδειάς

Επισκέφθηκα σήμερα μαζί με την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λιβαδειάς το Ειδικό Νηπιαγωγείο, το Ειδικό Δημοτικό και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Λιβαδειάς (ΕΕΕΕΚ στη Χαιρώνεια).

Συζήτησα με: την Προϊσταμένη  του  Ειδικού Νηπιαγωγείου κα. Παπαστεργίου Μυρτώ, τη Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου κα. Μαγγέρα Χαρίκλεια, τον Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς κ. Ηλία Γιάννη και το Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς κ. Σύρο Χρήστο.

Ενημερώθηκα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δεσμεύτηκα να προωθήσω τα αιτήματά τους στα αρμόδια Υπουργεία και στο Κοινοβούλιο.

Στη συνέχεια επισκέφτηκα το υπό ανέγερση νέο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της Λιβαδειάς που κατασκευάζεται δίπλα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, με προϋπολογισμό 1.930.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014-2020, για την μετεγκατάσταση του  Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και να ενημερωθώ για την πρόοδο των εργασιών και τον χρόνο παράδοσης του έργου.

Οι νέες υποδομές (ολοκλήρωση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και η προσθήκη 4 αιθουσών στο ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς) θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής.

Είναι υποχρέωση της πολιτείας να μεριμνά για την άρτια λειτουργία τους σε υποδομές που να διευκολύνουν τις ανάγκες των ατόμων με ειδικές ικανότητες.

                                                                                                   Γιώτα Πούλου

Σχετικά